Tijdens de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Doetinchem mocht ik mijn dagboek Het jaar van de engel aan Hare Majesteit de Koningin overhandigen. Dit heeft Jack Keijzer de voorzitter van DHG voor ons geregeld! Dank je Jack, dit zullen wij nooit meer vergeten. Het was voor mij een echte verassing, eerst mocht ik het alleen maar meenemen en afgeven.

 

Het is een persoonlijke ontmoeting geworden! De koningin was heel kalm en warm. ZIj heeft de grote witte kaars voor de foto’s van alle geweldslachtoffers aangestoken. Het was voor iedere nabestaanden van geweld goed haar daar te zien. Dat wij onze geliefden mogen herdenken in haar aanwezigheid! Dat warme gevoel wens ik alle nabestaanden toe. Vooral de erkenning dat verkeersmisdrijf GEEN ongluk is doet ons goed.
De gesprekken met haar hofdame waren ook heel bijzonder. Zij heeft mij zowat naar voren geduwd zodat ik snel aan de beurt was.

 

Op deze dag zijn wij als gezin ook voor het eerst de ellenlange lint met namen van slachtoffers van geweld gaan dragen met wel 300 man!. Zwaar maar wel goed!

Oproep

Bent u een geliefde verloren door een verkeersmidrijf, waarbij roekeloos rijden, veel te hard rijden, rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en ook nog door rijden na een ongeval> Dan kunt u, als u dat wilt, de naam van uw omgekomen geliefde bij de stichting DGH opgeven om te worden opgenomen als geweldslachtoffer. Hier voor is nu ook hard gewerkt aan de bouw van Muur Tegen Geweld. Erkenning van het gebeuren en het levenslange leed dat een misdaad te weeg kan brengen is hierdoor nogmaals aan de butienwereld vertoond. Hierdoor wordt een weg geopend voor betere voor- en nazorg voor slachtoffers en nabestaanden van misdrijven!

Opgeven kan via PVF, info@priscillavisserfoundation.com of rechtsreeks via:
DHG
Jack Keijzer
jack.keijzer@kpnplanet.nl

of

ADS
Martin Roos
info@aandachtdoetspreken.nl