U rijdt op de weg, naar uw werk, even boodschappen doen…
U let goed op het verkeer en ziet geen enkel gevaar….

Dan in een klap voelt u een dreun op uw rug en hoofd en het duurt even voordat u bewust bent dat u betrokken bent bij een verkeersongeval…

Of erger u hoort dat uw geliefde betrokken is bij een ernstig verkeersongeval…
En dan…
Waar moet u heen met uw vragen?

Uw eerste aanspreekpunt is altijd de politie. Al snel merkt u dat de politie alleen is om de situatie te vertalen in een eventuele procesverbaal en om het verkeer zo snel weer te laten circuleren.

Wat gebeurt er als de veroorzaker doorgereden is?
Of als hij/zij volgens de medici niet ins taat is om verhoord te worden?

Is er mogelijkheid voor smartengeld? Of is het alleen in Amerika mogelijk?

Hoe kan ik invloed krijgen op mijn strafproces? Moet ik een advocaat te hand nemen en zo ja, wat gaat het mij dan kosten? Of kan het ook dat het voor mij niets kost?

Kies ik voor een letselschadeadviseur of een advocaat? Wat is het verschil tussen die twee?

Hoe hoog kan ik de claim indienen bij de verzekeraar van de tegenpartij?

En wat als de veroorzaker de kosten niet kan betalen of niet verzekerd is? Krijg ik dan geen vergoeding?

Wat als ik niet instaat  meer ben te werken en ik heb een eigen bedrijf?

Nabestaanden staan vaak alleen voor met deze vragen. Er zijn geoeg wegen die antwoorden kunnen geven, maar in de praktijk duurt het maanden, soms jaren voordat men antwoord op een vraag krijgt. Want er is geen pas klaar antwoord op deze dringende vragen. Sowieso is de politie niet de aangewezen instantie om diepgaand met u de zaak in te gaan.

Ook slachtofferhulp die u meestal na twee weken krijgt toegewezen zijn niet in staat om in zwaardere zaken af te handelen.

Er moet dus een team komen van mensen die specifiek opgeleid zijn om nabestaanden na een ernstig verkeersongeval op te vangen. Helaas bestaat zo’n team nog steeds niet.

Met de stichting willen wij dit wel zo ver krijgen dat er een vaste aanspreekpunt komt voor nabestaanden van verkeersmidrijven. Dit zal veel leed kunnen besparen bij getroffenen.

Door eigen ervaring hebben wij een overzicht kunnen maken van de mogelijkheden na een ernstig verkeersongeval waarbij een schuldige aan te wijzen is. U kunt dit kosteloos bij ons aanvragen via 06-47011775 of een mail te sturen naar info@priscillavisserfoundation.com

De noodzaak dat nabestaanden serieus worden genomen is groot. Alleen als nabestaande zelf hiervoor durven uit te komen zullen wij veel kunnen bereiken.

Uw steun is daarom zo van levensbelang!

Steun ons en geef uzelf en uw gezinsleden deze mogelijkheid. Want een ongeluk kan iedereen treffen! Met EUR2,50 per maand op 15.15.57.756 draagt u al bij aan een betere zorg in het verkeer voor ons allemaal en wordt vrienden van PVF!