Houten, 21 december 2009

Vorige week vrijdag hebben wij, Tess en Roy Visser het boek “Het jaar van de engel” aan Peter R. de Vries persoonlijk mogen overhandigen. Al die maanden hebben wij veelvuldig per mail contact met Peter gehad.

Wij zijn hem heel dankbaar dat hij zich heeft ingezet voor onze rechtszaak. Vooral toen de vervolging niet voorspoedig ging en de communicatie tussen politie en ons niet naar wens verliep, heeft Peter een belangrijke bemiddelende rol gespeeld. Wij hebben Peter al die maanden nooit eerder persoonlijk ontmoet, tot die vrijdag.

Wij werden hartelijk ontvangen door zijn vriendelijke assistente in Hilversum bij de Endemol studio, waar Peter een stijlvol kantoor heeft.Dan stonden wij opeens oog in oog met Peter R. de Vries.

Een bijzonder moment. Sowieso was afgelopen week een bijzondere week voor ons, omdat wij ministers Eurlings en Hirsch Ballin en de leden van Vaste Kamercommissie in Den Haag mochten ontmoeten en het dagboek persoonlijk mochten overhandigen.

Wij deden dit niet alleen voor onszelf. Neen, wij deden dit vooral voor alle lotgenoten die (nog) geen juiste behandeling krijgen bij hun zaak. Ouders die soms twee jaar moeten wachten tot de rechtszaak begint. En dan weegt de verdediging van de dader ook nog zwaarder dan het leed dat hen is toegedaan!!

Voor hen stonden wij daar, twee mensen die ook zo gebroken zijn door immens verdriet en niet te begrijpen verlies. Maar getroost door de goede wil van zowel de regering als alle instanties om verbeteringen na te streven, willen onze stem door laten klinken. Hierbij hebben wij steun van een ieder nodig, van lotgenoten, instanties en ook van de media.

“Het boek is een monument geworden voor Priscilla” merkte Peter R. de Vries heel treffend op. Tess Visser overhandigde haar boek “Het jaar van de engel” aan Peter R. de Vries.