Maandag, 4 mei 2009

De houtduif

Deze zomer wordt de tuin helemaal vernieuwd. Er komt een grote blokhut achterin en leistenen voor de hele tuin.

De blokhut moet een nieuwe rustplaats voor mij worden om alleen te kunnen zijn. Om te bidden, te lezen, te dichten, te kunnen schilderen en te kunnen knutselen. De sfeer binnen en rondom de blokhut is vooral nostalgie.

Mijn verlangen naar de goede ‘oude tijd’ wordt straks in de inrichting van de ruimte vertaald.

Ik heb hiervoor God gebeden dat het een ruimte zal worden vol van rust. Ik wil ook mensen kunnen uitnodigen zonder de andere leden van mijn gezin te storen.

Als het goed is komt alles rond begin juli klaar.

De oude beplanting van meer dan 17 jaar gaan eruit. Ook de oude appelboom die ik nog van ons andere huis meegenomen had moest weg. Ook de kleine kersenboom boven de vijver gaat eruit.

De stronken en takken van die bomen zal ik laten drogen en bewerken tot gedenktekens voor Priscilla. Deze bomen hebben Priscilla door de tuin zien komen en gaan, ze hebben haar op mooie warme dagen zien zonnen.
Ik ga ze ook mooi bewerken met veel symboliek en liefdestekens.

De houtduif

Begin februari vloog plotseling een houtduif in onze achtertuin. Ik stond er erg verbaasd naar te kijken, want in de 17 jaar die wij in dit huis wonen is nooit een duif de tuin in gevlogen. Ik moest ongewild aan Priscilla denken, want het gebeurde toen ik in de put zat.

De duif verbleef lange tijd op de takken van de kersenboom. De weken erna bleef zij in de tuin rondhangen. Het is een vrouwtje, want in maart begon ze met het bouwen van een nest. Heel slordig gedaan weliswaar, maar het was een heus nest in de grote conifeer.

Helaas was de bouw van dit nestje zo gammel dat de eieren een voor een naar beneden vielen. Maar de duif ging vrolijk verder met eieren leggen, wel 4 of 5.
Een ervan heb ik kunnen bewaren, weer een mooi aandenken van Priscilla.

De Houtduif die begin februari 2009 in de achtertuin verscheen.
The Young duff in the back yard. It is like a symbol of comfort from heaven. She had a nest with couple of eggs.

Een eitje dat nog heel was

Het eitje in een mandje gevuld met wat nestmateriaal