Dag Herdenken Geweld in De Wolde (Drenthe) 24 september 2011

 

 

Een zeer emotionele dag voor ons gezin en alle nabestaanden van zinloos geweld.

 

Zoals eerder is vermeld op deze site hebben wij een gedenkplaat aangeboden gekregen om op de Muur Tegen Geweld te plaatsen.

De Muur is dit jaar een onderdeel geworden van deze Dag Herdenken Geweld.

Het toekennen van een gedenkplaat voor Priscilla  zien wij als een teken van erkenning dat misdrijf in het verkeer ook als zinloos geweld aangemerkt wordt. Dit betekent dat de nazorg voor slachtoffers en nabestaanden en de juridische aspecten als zodanig aangepast moeten worden.

Nogmaals erkenning is het begin van betere behandeling voor slachtoffers en nabestaanden!.

 

Niet alleen voor Priscilla

Wij streven dat elke nabestaande een gedenkplaat kan aanvragen voor op de muur. Het is sowieso de bedoeling dat iedereen die een misdaad van dichtbij heeft moeten meemaken naar de muur kan komen. Hopelijk geeft dit wat steun en kracht om verder te gaan.

 

 

Tijdens de bijeenkomst was Mark Rutten en enkele parlementleden uitgenodigd. Koningin Beatrix was ’s middags bij de onthulling aanwezig, net als vorig jaar.

Staatsecretaris Fred Teeven sprak over “versterken van de positie van nabestaanden”

Hij gaf enkele punten van de verbeteringen aan, waaronder de uitbreiding van het spreekrecht en het voorschot op het bedrag dat door de rechter is opgelegd

 

Indrukwekkend

Het gebeuren was zeer indrukwekkend en uniek te noemen.

De initiatiefnemer van Muur Tegen Geweld is de heer Dirk Guichelaar, hij had al 18 jaar geleden de wens om een  gedenkmuur te bouwen voor nabestaanden van slachtoffers van geweld. Eindelijk is het nu zover.

Het was dan ook een bijzonder moment voor iedereen na een hele lange weg vol tegenslagen.

De eerste muur die hij op eigen kosten heeft gebouwd moest toen afgebroken worden omdat de vergunning niet was verstrekt! Zijn doorzettingsvermogen is ons tot een voorbeeld.