Vier jaar cel voor doodrijder

Door IVAR PENRIS

UTRECHT/HOUTEN – Zwaar teleurgesteld zijn Roy en Tess Visser uit Houten. Én bang voor de toekomst. Voor het doodrijden van hun dochter Priscilla moet Tommy P. een celstraf van vier jaar uitzitten.

http://www.ad.nl/utrecht/3413331/Vier_jaar_cel_voor_doodrijder.html?service=fotoPopup

De ouders van Priscilla Visser leggen de pers uit waarom zij de straf voor Tommy P. te laag vinden. FOTO JEROEN JUMELET. We zijn vooral bang voor de hele maatschappij. Over vier jaar is hij weer vrij en gebeurt hetzelfde. Dan rijdt hij weer met zijn dronken kop iemand dood.’’

De 30-jarige IJsselsteiner TommyP. hoorde het schijnbaar onbewogen aan toen de rechter in Utrecht hem uitlegde waarom hij vier jaar moet zitten. Geen blijken van spijt achteraf of het besef wat hij heeft aangericht.

Op 10 oktober vorig jaar reed hij met te veel drank op, waarschijnlijk onder invloed van slaapmiddelen en zonder rijbewijs veel te hard over de Utrechtseweg in Houten. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en reed de 22-jarige Priscilla Visser dood. ,,We worden als maatschappij dus niet beschermd tegen dit soort daden,’’ zei moeder Tess Visser gistermiddag vlak na de zitting. ,,De rechter heeft het zelfs over verzachtende omstandigheden, omdat hij nog nooit eerder een gevangenisstraf heeft gekregen.

P. heeft zelf toegegeven dat hij zelfs op zijn rijexamen onder invloed was, dat hij altijd met drank op reed. Zijn rijbewijs was afgepakt, hij geeft toe dat hij een tasjesdief is. De ene misstap na de andere en de rechter noemt verzachtende omstandigheden. Daar kan ik me zo kwaad over maken.’’

Behalve een celstraf van vier jaar, waarvan inmiddels bijna een jaar voorbij is, kreeg Tommy P. een rijontzegging van vijf jaar die pas na het einde van zijn gevangenisstraf ingaat. Ook moet hij de ouders bijna 15.000 euro schadevergoeding betalen. De openbare aanklager had vijf jaar cel, een rijontzegging van acht jaar en een schadeloosstelling van 44.000 euro geëist.