Houten, donderdag 17 december 2009

Woensdag, 16 december hebben Tess en Roy Visser namens Priscilla Visser foundation het boek “Het jaar van de engel”aangeboden aan de Vaste Kamercommissie van Verkeer en waterstaat.

Het boek beschrijft de belevenissen van Tess Visser die vorig jaar oktober abrupt haar 22-jarige dochter verloor door een verkeersmisdrijf.

De bestuurder was onder invloed van alcohol en was en had bovendien al geen rijbewijs meer.

In de pauze van de algemene vergadering hebben Tess en Roy op uitnodiging het boek ook persoonlijk aan de ministers Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Hirsch Ballin van Justitie mogen overhandigen.

De beslissing van de ministers voor hardere aanpak van drugsgebruik in het verkeer in de zogenaamde zero-tolerance-beleid is geheel ondersteund door alle Kamerleden en de hoofden van politie. Drugsgebruik eist per jaar 10 tot 25% van de verkeersdoden in Nederland, volgens minister Eurlings en dit vindt hij onacceptabel. De maatregel wordt volgend jaar ingevoerd.

Een positieve ontwikkeling die de stichting Priscilla Visser Foundation , die de stem van nabestaanden van verkeersslachtoffers wil zijn, zeer toejuichen!

Priscilla Visser Foundation is lid van Vereniging van Verkeersslachtoffers, een vereniging die al 10 jaar bezig is op het gebied van preventie en nazorg van verkeersslachtoffers in Nederland.