Benefiet Culturele Avond

Een hart verwarmende avond te midden van sneeuw en ijs!

De benefiet Culturele Avond van 13 februari t.b.v. Priscilla Visser Foundation is een gezellige en leuke avond geworden! Dank aan initiatiefneemsters Rini de Bruijn en Vera Nolten.

De opbrengst is om lotgenotenbijeenkomsten van verkeersslachtoffers te houden. De Foundation wil bijeenkomsten houden in een gezellige mooie sfeer, met gezamenlijk (uit)eten. Hier is geld voor nodig, maar wij vinden dat lotgenoten dit wel verdienen. Mensen die psychisch in de knel zitten en daardoor geen werk, geen leuke toekomst meer hebben omdat een andere hen dit (opzettelijk) aandoet.

De avond bleek behalve feestelijk ook informatief te zijn. De foundation is op deze avond ook goed gepromoot. Het boek “Het jaar van de engel” , het dagboek van Tess Visser, was die avond goed verkocht! Wij hopen dat velen zegen en inspiraties door dit boek zullen ontvangen! Onder de genodigden waren mensen die de stichting een warm hart toedragen, maar er bleken ook enkele lotgenoten aanwezig te zijn.

Tess opende de avond met welkomstwoord en presentatie van de side-show over de foundation “Gone too soon”. De Priscilla Foundation Streetdance Group olv Gracia Nolten sloot de presentatie af.

Die avond traden2 live-bands op:

Band “Gorga Batak” (muziek en zang uit eiland Sumatra) en Band “Delima” met de zangeres Jety (pop Indonesisch)

Band “Gorga Batak Band “Delima

Verder zagen wij een prachtige Balinese dansgroep van Ketut Aning die de dans van “De Paradijsvogels” uitbeelden. De dans is het symbool van herrijzenis uit de dood en het eeuwige leven in het paradijs. De klederdracht was overwegend goud-geel met rood; de hoofdtooi was versierd met echte paradijsvogelveren!

Daarna kwam een modeshow met klederdracht uit Oost Indonesië (Timor, Sumba, Sumbawa, Nias). De collectie is een privé bezit van Vera Nolten en sommige stukken zijn voor meer dan honderd jaar familie bezit. De twaalf deelneemsters deden aan het eind ook de dans Potjo-potjo met muziek uit Ternate (bij de Molukken) Deze dans is een soort line-dance.

Er was de hele avond genoeg muziek om lekker los te zijn!

De Indische Rijsttafel was zeer uitgebreid; met o.a. saté, bamie, petjel, kip ketjap, rendang, lumpia’s en kue2, lapis, spekkoek en veel meer. Iedereen mag de hele avond zo veel opscheppen als ze willen.

Met al en al een geslaagde avond met zo’n 100 bezoekers! Andere keer hopen wij nog meer mensen te mogen verwelkomen.